De MIT-regeling
Mkb-ondernemers kunnen gebruik maken van de verschillende instrumenten van deze regeling en zo innovatie versnellen en bijdragen aan de verschillende waar wij als maatschappij voor staan. ICT-ondernemers kunnen met de instrumenten innovatieprojecten die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen en de concurrentiepositie van Nederland vooruit brengen door kennis op te doen, nieuwe technologie ontwikkelen of dit naar de markt te brengen.
Verschillende instrumenten
De MIT-regeling bestaat uit verschillende instrumenten: R&D-samenwerkingsprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisvouchers. Daarnaast zijn er twee TKI instrumenten waar wij later over zullen berichten.
- R&D Samenwerking AI opent op 21 maart 2023 om 9:00 uur en sluit op 9 mei 2023, 17:00 uur.
Het mkb, waaronder ook veel startups, heeft een belangrijke economische en innoverende rol. Uit onderzoek blijkt dat het mkb tegen vele barrières aanloopt bij het toepassen van AI. Eén van de instrumenten om de kloof tussen de kennisbasis en toepassing van AI-innovaties te overbruggen is de MIT-regeling. Lees ook het interview over de MIT-regeling met Deeploy op AiNed. - Haalbaarheidsprojecten opent op 4 april 2023 om 9:00 uur en sluit op 12 september 2023 om 17:00 uur.
Mkb ondernemers uit de ICT sector kunnen voor maximaal €25.000,- aan ondersteuning krijgen om marktkennis op te doen en technische haalbaarheidsstudies uit te voeren. Deze inspanningen zorgen ervoor dat de technische en economische kansen en risico’s van een project inzichtelijk worden gemaakt. - Kennisvouchers opent op 4 april 2023 om 9:00 uur en sluit op 31 oktober 2023 om 17:00 uur.
Met de kennisvoucher is een waardebon van maximaal €9.000,- die u als mkb-ondernemer kunt inzetten om een innovatievraag te laten beantwoorden door een gerenommeerde kennisinstelling. Mkb-ondernemers kunnen samen maximaal drie vouchers stapelen. - R&D Samenwerking opent op 6 juni 2023 om 9:00 uur en sluit op 12 september 2023 om 17:00 uur.
Minimaal twee ondernemers kunnen samen ondersteuning aanvragen voor een R&D-samenwerkingsproject. Een ondernemer dient namens het samenwerkingsverband een aanvraag in.
Belangrijke informatie
De Kennisvouchers en Haalbaarheidsprojecten kennen een 'first come, first serve' behandeling. Het is dus van belang dat de aanvraag zo snel mogelijk na de openstelling kan worden ingediend.