De subsidieregeling Cyberweerbaarheid van het Digital Trust Center biedt financiële ondersteuning aan groepen bedrijven in niet-vitale sectoren die samen willen werken om hun cybersecurity te verbeteren. Het doel van deze regeling is om nieuwe netwerken op te zetten of bestaande netwerken te versterken, waarin bedrijven hun kennis en vaardigheden rondom cyberweerbaarheid kunnen delen en toepassen.
Veel bedrijven in niet-vitale sectoren weten nog niet goed hoe ze zich moeten beschermen tegen cyberdreigingen, waardoor hun bedrijfsprocessen en waardevolle data kwetsbaar zijn voor aanvallen. Door samen te werken binnen deze netwerken, kunnen bedrijven hun verdediging tegen cyberdreigingen verbeteren en zo de veiligheid in hun sector en regio een stuk sterker maken.
Langdurige samenwerking
In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers langdurig samen met andere organisaties om hun cyberweerbaarheid te vergroten, zowel binnen als tussen verschillende niet-vitale sectoren en regio's. Ook bedrijven uit sectoren die wél van vitaal belang zijn, mogen deelnemen aan deze netwerken. Hoewel zij niet de primaire doelgroep zijn, kunnen zij met hun expertise de effectiviteit van het netwerk verbeteren.
Het uiteindelijke doel van deze regeling is het bevorderen van langdurige samenwerkingen op het gebied van cybersecurity, zodat bedrijven in niet-vitale sectoren gezamenlijk sterker staan tegen cyberdreigingen.
Deadline: maandag 14 oktober 2024
Budget: € 600.000 (maximaal subsidiebedrag per project € 150.000).
Alles over de subsidieregeling op de website van RvO
Caribisch Nederland
Dit jaar staat de subsidieregeling voor het eerst ook open voor indieners van de Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.
Bekijk de voorstellen uit eerdere jaren op de website van het Digital Trust Center