Self-Sovereign Identity (SSI) meet-up 3 november: Digitale identiteit die werkt voor mensen
RSS Feed
This article was placed on: dbc
In samenwerking met TNO, Animo en Sphereon organiseren Digicampus en de Dutch Blockchain Coalition op donderdag 3 november van 14.00 tot 16.00 uur een SSI Community Meet-up bij The Hague Tech. Aan de hand van twee presentaties word je meegenomen in de laatste stand van zaken rondom Self-Sovereign Identity (SSI) en met twee workshops wordt nader ingegaan op wat je nu al zelf kunt doen.
Agenda
Presentatie SSI Interop profile (DBC, TNO, Animo, Sphereon): Open source standaarden met voldoende volwassenheid en adoptie voor een identiteitsinfrastructuur die werkt voor iedereen
Presentatie Software Development kit (Animo): Eenvoudig zelf de principes toepassen van SSI in jouw organisatie
Workshop: SSI en SSI-infrastructuur – kostendekking voor organisaties
Workshop: Digitale inclusie – waarborging toegankelijkheid diensten zónder digitale identiteit of digitale vaardigheden
Wil je deelnemen aan deze SSI Community meet-up? Je kunt je aanmelden via Marc Winsemius van Digicampus: marc.winsemius@logius.nl
Let op: deze meet-up vraagt een zekere bekendheid met de concepten van SSI. Ben je daar nog niet bekend mee? Lees dan vooral onze SSI for dummies en het visie document SSI van de Dutch Blockchain Coalition.
Informatie SSI Community meet-up
Wat is er nodig om een digitale identiteit, waarbij de mens in controle is over haar of zijn data, verder op te schalen? Daartoe nemen we je mee in welke standaarden voor interoperabiliteit voldoende volwassen zijn, maar kijken we ook naar de adoptie van deze standaarden en de kennis daarover bij IT-ers. En welke handvatten zijn er om je eigen organisatie voor te bereiden om SSI als identificatiemiddel te gaan gebruiken? De presentaties worden opgevolgd door twee (parallelle) workshops.
In de eerste workshop zoomen we specifiek in op het dekken van de kosten die je als organisatie maakt voor de infrastructuur die nodig is voor SSI. Veel partijen hebben al geïnvesteerd in SSI-achtige oplossingen. Echter, de door de EU geïntroduceerde eIDAS 2 regulatie stelt dat een SSI-wallet, specifiek het kunnen identificeren van jezelf en het authentiseren van je identiteit, gratis dient te zijn voor burgers. Terecht, maar welke mogelijkheden zijn er dan als organisatie om toch de operationele kosten te kunnen dekken? In deze workshop willen we de mogelijkheden hiervoor gezamenlijk onderzoeken.
In de tweede workshop besteden we aandacht aan de langere termijn visie. Immers, niet iedereen wenst een digitale identiteit of is in staat zich digitaal te redden. De maatschappij en economie dienen voor iedereen toegankelijk te zijn en om dat te waarborgen moeten we nú nadenken hoe we dat kunnen inregelen.