ELSA lab event: Duurzaamheid nastreven in het voedseldomein met behulp van AI-innovatie
RSS Feed
Dit artikel is geplaatst op: nlaic
Op 2 december a.s. organiseert het ELSA lab AI for Sustainable Food Systems (AI4SFS) van Wageningen University & Research (WUR) het jaarlijkse ELSA event waarbij innovatieve softwareontwikkelaars en hardware leveranciers, onderzoekers, beleidsmakers en ketenpartners leren, presenteren en in gesprek gaan over AI in agri-food. Onderwerpen van gesprek zijn de te nemen afwegingen binnen duurzaam ondernemerschap, bijvoorbeeld: “Hoe kunnen AI-innovaties worden ingezet zodat duurzaamheid en bedrijfsdoelen elkaar kunnen versterken?
Het programma is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in AI in de duurzame voedselketen, onder wie boeren, telers, ketenpartijen, onderzoekers, tech-ontwikkelaars en beleidsmakers. De dagvoorzitter van dit event is duurzaam ondernemer Leen Zevenbergen. In 1985 richtte hij Bolesian op, het eerste AI-bedrijf in Nederland. Sindsdien heeft hij wereldwijd 21 bedrijven opgericht met een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook is hij oprichter van B For Good Leaders en B Lab Europe, de non-profit achter de Europese B Corp gemeenschap.
Dit event zal Engelstalig zijn. Het programma kan tussentijds wijzigen.
Interesse?
Meer informatie? Bekijk hier het volledige programma en meld u aan.